Romănia-Cehia, în primul meci la Euro

Federatia Romana de Baschet anunta programul oficial al meciurilor din cadrul Grupei C, confruntari ce vor fi gazduite de Sala Polivalenta din Cluj-Napoca. Infruntarile din Grupa A si Grupa B vor incepe din 31 august iar disputele din Grupa C si Grupa D vor debuta in 1 sptembrie, turneul final european urmand sa alinieze la start 24 de echipe nationale, impartite in patru grupe gazduite de Finlanda (Helsinki), Israel (Tel Aviv), Romania (Cluj-Napoca) si Turcia (Istanbul).
Baschet Ploiesti

Conform programului aprobat de FIBA, meciurile din tara noastra se vor desfasura in perioada 1-7 septembrie, nationala Romaniei urmand sa dea piept cu puternicele reprezentative ale Spaniei, detinatoarea trofeului european, Croatiei, dubla medaliata cu bronz, Ungariei, fosta campioana europeana, Cehiei si Muntenegru. Gigantii Europei urmand sa se lupte la Cluj-Napoca pentru calificarea in faza superioara a Eurobasket 2017, cele mai bune patru echipe din Grupa C primind „unda verde” pentru continuarea cursei de cucerire a mult ravnitului trofeu continental, faza eliminatorie avand loc in Turcia. Asadar, infruntarile din Grupa C vor avea loc vineri (1 septembrie), sambata (2 septembrie), luni (4 septembrie), marti (5 septembrie) si joi (7 septembrie), meciurile urmand sa se desfasoare in fiecare zi cu incepere de la orele 15:00, 17:45 si 20:00, iar in ultima zi, 7 septembrie, de la orele 14:30, 17:15 si 20:45. Conform tragerii la sorti, vineri, 1 septembrie, Ungaria va juca impotriva Croatiei, Muntenegru va infrunta campioana europeana Spania iar Romania va primi replica incomodei nationale a Cehiei. Sambata, 2 septembrie, sunt programate confruntarile dintre Muntenegru si Ungaria, Cehia si Spania, iar Romania va da ochi peste puternica reprezentativa a Croatiei, dubla medaliata cu bronz european. Luni, 4 septembrie, spectacolul baschetbalistic va continua cu meciurile Ungaria – Cehia, Muntenegru – Croatia, in vreme ce Romania va intalni cel mai „greu” adversar din grupa, campioana en-titre Spania. Marti, 5 septembrie, fanii sportului cu mingea la cos se vor delecta cu meciurile ditre Cehia si Muntenegru, Croatia si Spania, dar si cu infruntarea care va opune nationalele Romaniei si Ungariei. In ultima runda din Grupa C, joi, 7 septembrie, Cehia va lupta impotriva Croatiei, Ungaria isi va masura fortele cu Spania, iar Romania va intalni Muntenegru.
Reamintim ca, in baza sistemului competitional anuntat de FIBA, primele patru echipe din Grupa C vor accede in faza superioara care va avea loc in Turcia, la Istanbul, finala continentala urmand sa se desfasoare in data de 17 septembrie 2017.
FIBA EUROBASKET 2017 va avea loc pentru prima data in istorie si in Romania si reprezinta cel mai mare eveniment sportiv organizat vreodata in tara noastra. Totodata, competitia continentala reprezinta un punct important in istoria baschetului autohton, fiind pentru prima data cand „Vulturii”, care revin pe scena continentala dupa o absenta de trei decenii, se vor confrunta in fata propriilor suporteri cu Gigantii Europei in cadrul celei mai importante competitii derulata sub egida FIBA-Europe.
Pana in prezent, peste 35.000 de bilete au fost achizitionate, Sala Polivalenta din Cluj-Napoca urmand sa aiba la ora meciurilor din Grupa C o capacitate de aproximatv 10.000 de locuri.

You can leave a response, or trackback from your own site.
Powered by WordPress and WordPress Theme, thanks to Eva Jasmin and rca ieftin online