Mărțișor pe tricolor

În această lună, naționala României dispută două jocuri de pregătire, pe 24 martie, la Netanya, în fața Israelului, și pe 27 martie, la Craiova, contra Suediei. Selecționerul Cosmin Contra a trimis telegrame de convocare pentru 19 jucători care evoluează la cluburi din străinătate înaintea acestor două partide. Pe lista „stranierilor” sunt căteva surprize, toate din compartimentul median.

Cea mai mare este chemarea mijlocașului Alexandru Crețu, de la echipa slovenă NK Maribor, care se află la prima acțiune în echipamentul tricolor. Antrenorul a spus că îl plăcea de mult timp pe fotbalistul de 25 de ani și pe care vroia să-l transfere de cănd antrena Petrolul. Contra speră ca jucătorul să confirme și astfel Romănia va căștiga în talie și forță. Semisurprizele ar fi selecționările lui Ionuț Nedelcearu, de la formația rusă UFA, și a lui Paul Anton, de la gruparea Anji, o altă echipă din spațiul sovietic. Nedelcearu este pentru prima dată la echipa mare în timp ce Anton a mai fost convocat, dar nu a jucat nici un minut. Un alt mijlocaș, Dorin Rotariu confirmă evoluțiile bune în tricoul belgienilor de la Mouscron, fiind chemat de selecționerul naționalei pentru dubla din luna lui Mărțișor. Lotul final, care va include și numele jucătorilor din campionatul intern convocați, va fi anunțat cu căteva zile înaintea reunirii echipei naționale. Lotul complet al fotbaliștilor chemati din strainătate:

Portari: Ciprian Tătărușanu (Nantes, 48/0), Costel Pantilimon (Nottingham Forest, 27/0), Silviu Lung (Kayserispor, 3/0), Florin Niță (Sparta Praga, 1/0)

Fundași: Vlad Chiricheș (Napoli, 53/0), Cosmin Moți (Ludogorets, 12/0), Cristian Săpunaru (Kayserispor, 23/0), Dragoș Grigore (Al Sailia, 31/0), Alin Toșca (Benevento, 10/0), Ionuț Nedelcearu (UFA, 0/0)

Mijlocași: Răzvan Marin (Standard Liege, 9/1), Nicolae Stanciu (Sparta Praga, 19/6), Alexandru Chipciu (Anderlecht, 32/4), Dorin Rotariu (Royal Mouscron-Péruwelz, 4/0), Alexandru Crețu (NK Maribor, 0/0), Paul Anton (Anji Mahacikala, 0/0), Gheorghe Grozav (Bursaspor, 23/5)

Atacanți: Claudiu Keșeru (Ludogorets, 21/6), Florin Andone (Deportivo, 21/1)

Both comments and pings are currently closed.
Powered by WordPress and WordPress Theme, thanks to Eva Jasmin and rca ieftin online