Boxul, lovit în plin!

Boxul romănesc primește o nouă lovitură chiar din interior. Patru componenți ai lotului național de juniori au fost depistați pozitiv la un control anti-doping din 12 septembrie. În baza acestuia s-a descoperit că pugiliștii au luat furosemid, o substanță interzisă, folosită pentru a pierde rapid în greutate și pentru a intra în categorie. În consecință Federația Romănă de Box a hotărat să-i retragă pe sportivi de la Campionatul European de Juniori împreună cu antrenorii lor, Valentin Vrănceanu, Valetin Anghel și George Anghel. Iată și comunicatul oficial al Federația de specialitate remis, azi, la prănz.

,,Federația Romană de Box a luat cunoștința de faptul ca ANAD i-a depistat pozitiv, la controlul antidoping din data de 12 septembrie 2017 pe sportivii Palanceanu Tiberiu Ionut, Dumitru Marian Ciprian, Lupu Ionut Marian și Andreas David, componenți ai lotului național de juniori, cu furosemid, substanța interzisă.
Drept urmare, pentru a nu a aduce o umbra asupra Campionatului European de Juniori, in desfășurare la Albena și pentru a nu afecta spiritul de fair-play al competiției, Federația Romană de Box a decis sa ii retragă de la CE Albena 2017 pe cei 4 sportivi, Palanceanu Tiberiu Ionut, Dumitru Marian Ciprian, Lupu Ionut Marian și Andreas David, împreuna cu trei dintre antrenorii lotului național, responsabili de pregătirea echipei nationale. Toți se afla in stare provizorie de suspendare pana la încheierea anchetei care a fost declanșată astăzi dimineața, la câteva ore de la primirea anunțului oficial primit de la ANAD, de către FRB.
ANAD a informat AIBA și EUBC despre acest caz, Federația Internațională de Box(AIBA) urmând a dicta suspendările in cazul sportivilor și antrenorilor. FRB a luptat și lupta împotriva dopajului și nu dorește sa încurajeze nici o practica incorecta care are ca scop îmbunătățirea performantelor fizice ale sportivilor, cel mai bun exemplu in acest sens fiind faptul ca la recentul Campionat Național de Juniori desfășurat in august 2017 sportivii din lotul național au fost testati doping, toate rezultatele fiind atunci negative”. Din cauza celor întămplate, sportivii și antrenorii pot fi suspendați cel puțin doi ani de zile. Pe lîngă imaginea serios avariată, Federația condusă de Vasile Cătea, riscă o amendă extrem de mare în condițiile în care forul de la București nu primește, deocamdată, finanțare de la MTS. Campionatele Europene de juniori se desfășoară în Bulgaria, la Albena, în perioada 17 şi 26 septembrie.

Both comments and pings are currently closed.
Powered by WordPress and WordPress Theme, thanks to Eva Jasmin and rca ieftin online